Sosyal Medya

Güncel

''Kendimle ilgili sevmediğim bazı şeyleri Kur’an’la keşfettim''

İskoçya vatandaşı Alan Rooney'nin çevresinde hiçbir Müslüman yok ancak tatil için gittiği Türkiye'de duyduğu ezan sesi bütün hayatını değiştirmiş



İskoçya'da yaşayan Alan Rooney, çevresinde Müslüman tanımamasına rağmen Türkiye tatilinde duyduğu ezan sesinden sonra hayatının değiştiğini söylüyor.

Ä°ngiliz Independent gazetesinin "Orta yaÅŸlarımdayım, hayatımda hiçbir Müslüman tanımamama raÄŸmen Müslüman olmuÅŸ beyaz bir Ä°skoç’um" baÅŸlığıyla aktardığı haberde Rooney'nin Ä°slam dünyasına kendi başına yaptığı yolculuk aktarıldı.

Alan Rooney, ÅŸu ifadeleri kullandı: “Her ÅŸey Türkiye’de deniz kenarında yaptığım bir tatilde camiden gelen ezan sesini duymamla baÅŸladı. İçimde bambaÅŸka bir hisle uyandım ve bu bana ruhani arayışımla ilgili ilham verdi. Evime geri döndüğümde hemen bir kitapçıdan Kur’an aldım ve okumaya baÅŸladım. Bu yolculuÄŸumda hep Allah’tan bana yol göstermesini diledim.”

“Kur’an beni gerçekten çok sarstı. Okumak için oldukça ürkütücü bir kitap; çünkü kendinizle ilgili çok ÅŸey buluyorsunuz. Kendimle ilgili sevmediÄŸim bazı ÅŸeyleri Kur’an’la keÅŸfettim. Bu yüzden, kendimle ilgili deÄŸiÅŸiklikler yapmaya karar verdim. Kur’an okumayı ve bu süreci istediÄŸim zaman durdurabileceÄŸimi biliyordum ama bu çok önemli bir ÅŸeyden vazgeçmek olacaktı. Ve ben sürecin sonunda Müslüman olacağımı biliyordum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.